dissabte, 10 de març del 2012

Catalònia 2 Vilalba 2

Xeic, xeic i quin patir...
Ja se sap que el mon del futbol està ple de tòpics, però també és cert què, sinó ens inventem paraules o frases noves, hem d'utilitzar les que coneixem. Així, una vegada més s'ha de dir que la primera ocasió clara que té el rival, l'ha clava; que al final, a faltat una mica de sort i, sobre tot, que l'àrbitre ha deixat de xiular un penal a favor.
El cas és que la primera part, tot s'ha de dir, ha estat ensopida, amb arribades d'un i altre equip però sense cap especial perill. Al minut 25, el Vilalba feia el primer ( primera ocasió, primer gol ) una entrada per la banda esquerra, ningú encerta a rebutjar...i 0-1. En este primer temps, Alfonso, pocs segons abans del gol, ha tingut que substituir Adrià per lesió. Per acabar d'adobar-ho tot plegat, Tomàs, a cinc minuts de la mitja part, semblava posar-se de part del rival i era expulsat per una entrada per darrera; si és vol, era tan normal ensenyar la roja com la groga. L'arbit a escollit la que deixava al Cata amb deu.
La segona meitat, amb un jugador menys, i vist el joc dels primers 45 minuts, res especialment positiu és podia esperar. Res més lluny de la realitat, tot i el segon dels de la Terra Alta ( al mateix minut que al primer temps -al 25- ), el Cata, amb més punt-d'honor que joc, això sí, ha sabut reaccionar. C. Asín, de penal per unes mans del defensa visitant, feia l'1-2 ( foto ) i en temps de descompte, Francesc, marcava l'empat definitiu en una falta des de la meitat del camp del Vilalba. No sé si ha entrat directa o inclús l'ha arribat a pentinar algun defensa. ( foto ).

El mateix Francesc, en els minuts immediatament anteriors havia tingut un parell de bones ocasions, les dues avortades pel porter. Porter, que per cert,  era un defensa que havia substituït al titular al ser expulsat per targeta roja. Aquesta expulsió també havia representat una bona ocasió de gol: davant l'intent de vaselina d'Antoni, el porter toca la pilota en les mans fora l'àrea ( foto ).  Una altra gran oportunitat arribava al minut 89 ( segons el marcador ) enviant Antoni, per alt i des de la ralla de fons, una pilota que se passejava per davant la porteria sense trobar rematador  ( foto )

Continuant amb els tòpics i la mala sort, també podríem afegir que, a més de les baixes que s'han anat produint a la temporada ( A. Arrufat, Marc, Oscar, Sergio, Pani, Dani ) avui, a més d'Adrià, també ha tingut que ser substituït David ( foto ).
A més d'Alfono, que substituïa Adrià, i Enric a David ( tots dos per lesió ) també han participat Aleix A. i Herrero.

Finalment, val a dir-ho, amb les ocasions provocades, l'empat, si bé és positiu vista les expectatives inicials, sap a poc.

No sé si em deixo algun canvi o algun detall important....al final, entre fotos, crònica i una mica d'emprenyament (conjuntural) es possible que no me'n assabenti del partit.