diumenge, 23 de setembre del 2012

Tortosa 1 Jesús Catalònia 1


...............!!!!!!!!
JesusCata, com passa en ocasions especials, fa una excepció i avui es vesteix de primer equip. L'ocasió, en principi s'ho valia, ara, vist el partit, encara més. 
Tot i que he escoltat versions una mica diferents, respecte als enfrontament dels dos equips en partits oficials, el que sembla clar és que més de 70 anys si que els feia que no disputaven cap partit oficial entre els dos equips. No cal dir que d'amistosos i disputant diferents torneigs i trofeus, sí.
No he volgut posar cap titular perquè se me'n ocorre-ixen un munt i tots positius. Entre els següents, trieu el que volgueu ( alguns, de tòpics ) :

No es pot perdonar
Millor partit que resultat
Quina llàstima
Al final, dos punts perduts
Gran partit del Catalònia
Jesús, a les barbes de(l) Tortosa
El resultat no fa justícia 

En general el partit ha estat dominat pel Catalònia de dalt a baix. De materialitzar un percentatge mínimament normal les ocasions que s'han produït, el Cata hauria guanyat per un contundent resultat. Sempre es diu el mateix, si perdones, acabes pagant les conseqüències, i així ha estat, quan només faltaven 7 minuts pels 90 reglamentaris, el Tortosa ha fet l'empat d'un xut lleugerament creuat des de prop la frontal de l'àrea que Jesús, tot i tocar-la, no ha pogut evitar el gol. Això però no enterbolís gens ni mica el nivell alt que ha mantingut tot el partit, el dia que, per cert, substituïa Marcos per sanció. A més, no son pocs els que asseguren que el gol ha vingut precedit d'unes mans d'un jugador del Tortosa que ha interceptat la pilota ajudant-se amb el braç.
( vista la repetició per la tele, així s'aprecia, efectivament )


Parlant d'ocasions desaprofitades, Toni Calafat, ja al minut 12 tenia la primera en una jugada molt semblant al gol i que el porter del Tortosa encerta a desviar ( foto ). Al 33 arribaria l'obertura de la llauna amb el mateix protagonista que una mica menys escorat   i d'un pèl més lluny que l'ocasió anterior, no perdonaria ( foto ).



Potser la primera ocasió de les que hagessin pogut sentenciar la tendria Eugeni en una assistència des de la dreta de l'atac del Cata i, tot sol, no ha encertat a rematar amb potencia. Als darrers 15 minuts, les ocasions han estat constants: xut de Calafat desprès d'una sacada de banda, una falta del mateix 7 del Cata que estavella al travesser ( foto );  vaselina de Leandro davant la sortida del porter ( foto ) i un altre u contra u d'ell mateix quan faltava un minut per al final i que hagués donat els altres dos punts al Catalònia que, si fos pels mèrits ocasions i actitud, se'ls mereixia.




No és menys cert que el Tortosa també ha disposat d'un parell de bones ocasions a la primera part i un parell a la segona; les de la primera no encerten els davanters i a la segona, una la treu Jesús i l'altra Sisco, de la mateixa línia de gol.

L'afició "forastera" mereix comentari apart. De ben segur que de la gran entrada que el Tortosa feia anys que no veia, més del 60 % eren/m de Jesús. Fins i tot a la llotja hi havia majoria, encara que els gestos no podien evidenciar-ho. ( foto ).




Les televisions locals també gravaven el partit. Una d'elles, L'EBRE TV, per emetre'l posteriorment en diferit ( foto dels comentaristes: Jesús Ferrando - I i II - ).


Per finalitzar un apunt. He dit alguna vegada que jo, de futbol no en sé. Simplement explico -com puc- el que veig. Ara, sé apreciar les exquisideses. Quim, és un del que ens sol obsequiar en alguna d'estes. Sisco li ha llençat una pilota bombada des de 40 mts. que el jugador de l'Ampolla ha amortit de manera magistral. Se li ha quedat pegada al peu. A lo Iniesta, vaja.    


Més fotos.............................................Aquí 



Els jugadors del Cata han sortit al camp amb una camiseta on es podia llegir " IVAN estem amb tu " com a mostra d'ànims al seu company Ivan Cornejo que, el passat diumenge, va tindre un trencament de clavícula.